Essie – Dress To Kilt swatches

IMG_2923


EssieDressToKilt
Essie – Dress To Kilt

Inte speciellt unik nyans, men åh vad jag gillar den ändå! Härlig formula som är lätt att applicera trots ostadig hand efter tre koppar kaffe. Inget att klaga på när det gäller täckning heller. Detta är två tunna lager och överlack. Ett perfekt lack för den som letar efter ett bra rött i höst!

[ENG.]
Not very unique shade, but oh I like it anyway! Lovely formula that is easy to apply despite unsteady hand after three cups of coffee. Nothing to complain about in terms of coverage either. This is two thin coats and top coat.

EssieDupe

Som sagt, det var inte svårt att hitta en dupe till Dress To Kilt. All I Want For Christmas drar lite mer åt det röd-orange hållet medan Dress To Kilt är något mer rosa i tonen.

It was pretty easy to find a dupe for Dress To Kilt. All I Want For Christmas is a little more to the red-orange though and Dress To Kilt is slightly more pink toned.

 

EssieFallInLine
Essie – Fall In Line

Det här lacket är en av mina favoriter ur kollektionen! Lättapplicerat, bra formula och täckte bra. Två lager och överlack.

[ENG.]
This is one of my favorites from the collection! Easily applied, good formula and good coverage. Two coats and top coat.

 

EssieThePerfectCoverUp
Essie – The Perfect Cover Up

Vilken fantastisk färg! Djup gröntonad teal, en perfekt höstfärg! Formulan var som de andra lacken, helt perfekt. Något tjockare, vilket jag upplevde positivt. Bäst av allt? Det är en OCW! (One Coat Wonder.) Ett lager och överlack på dessa bilder.

[ENG.]
What a beautiful color! Deep teal green shade, a perfect fall color! The formula was like the others, absolutely perfect. Slightly thicker, which I liked. Best of all? It is a OCW! (One Coat Wonder.) One coat and top coat in these pictures.

 

ËssieTakeItOutside
Essie – Take It Outside

Fantastiskt fin färg, men åh va jobbigt det var att lacka med! Det vallade sig och var svårt att få jämnt. Vid andra lagret jämnade det dock ut sig och resultatet blev inte så tokigt ändå. Två lager och överlack.

[ENG.]
Lovely color, but so hard to work with, difficult to get it smooth and even. At the second layer it smoothed out but you can still see the imperfections. Two coats and top coat.

 

EssieStyleCartel
Essie – Style Cartel

Woooooohh! Vilket lack! Något rinnigare än de andra, så man får vara försiktig vid nagelbanden, men ändå lättapplicerat. Blev något fläckigt vid första lagret, kanske eftersom det är ganska tunt/skirt, men täcktes vid andra lagret. Två lager och överlack.

[ENG.]
Woooooohh! Look at this! The formula is thinner than the others, so you have to be careful at the cuticle, but yet it was easily to apply. Became a little blotchy at first layer, perhaps because it is so thin/sheer, but was covered by the second layer. Two coats and top coat.

 

EssiePartnerInCrime
Essie – Partner In Crime

När jag såg kollektionen blev jag lite besviken över att Essie valt att ha med ett brunt lack. Brunt på naglarna? Njaaa, tänkte jag innan jag provade. Så fel jag har haft! Brunt kan ju visst vara superfint! Och jag älskar den här espresso-bruna nyansen! Kanon formula, lättapplicerad och nästan, nästan en OCW! Hade jag tagit ett lite tjockare lager så hade jag klarat mig på det. Men här är alltså två lager och överlack.

[ENG.]
When I saw the collection I was a bit disappointed that Essie has chosen a brown polish among the other beautiful colors. And I was like: brown on my nails? Heck no! But oh, I was so wrong! This one is sooo pretty, I love this espresso-brown shade! Great formula, easy to apply and almost, almost an OCW! This is two thin coats and top coat.

 

Comp1
Svårt att välja mellan Essies och OPIs mörkbruna? Essies är mörkare kaffefärgad och lite mer mustig medan OPIs är något ljusare, mer choklad än kaffe.
[ENG.] Hard to choose between Essie’s and OPI’s dark brown? Essie’s is a bit darker coffee shade while OPI’s is slightly brighter, more chocolate than coffee.

 

 

Med matt överlack: / Matte top coat:

EssieThePerfectCoverUpMatte
Essie – The Perfect Cover Up & Rimmel London – Lycra Pro Matte Finish. 
Visst ser det ut som att jag har tappat det helt och gått loss totalt i Photoshop? Älskar den här finishen som blir av Rimmels matta överlack! Mer satin/semi-matt än helt matt.

[ENG.]
Don’t you think it looks like I’ve lost it completely and totally gone crazy in Photoshop? Love this finish of Rimmels matte polish! More satin/semi-matte yet completely matte.

 

EssieStyleCartelMatte
Essie – Style Cartel & Rimmel London – Lycra Pro Matte Finish.