My favorite hand care products

IMG_5501
OPI Avojuice Ginger Lily, The Body Shop Hamp Hand Protector, The Body Shop Almond Hand & Nail Cream, The Body Shop Almond Hand & Nail Butter

 

IMG_5518
Jag fick ett helt paket med nio stycken Avojuice i en goodiebag av OPI (recension här!) och den jag fastnade mest för var Ginger Lily. Jag gillade den så mycket att jag köpte den största storleken jag kunde hitta. Som jag tidigare nämnt är jag ganska slarvig med att smörja mig eftersom jag hatar att vara klibbig om händerna. Jag vill liksom inte få lotionkladdfläckar över mobilskärmen eller ja, allt jag tar i. Tack vare att Avojuice går in så snabbt i huden så blir det lättare att komma ihåg att smörja in de stackars händerna. Den lilla flaskan är så liten att den är perfekt att ta med vart man än ska och får plats i väskan, jackfickan, skrivbordslådan på jobbet, etc. Pumpflaskan har jag stående på handfatet i badrummet för att komma ihåg att återfukta efter varje handtvätt. Skulle inte rekommendera denna som enda handkräm att använda under hösten och vintern eftersom jag upplever att den inte återfuktar helt. Dock är den helt perfekt mellan insmörjningen av feta krämer och sommartid när man inte är lika torr. Doften då? Den luktar fräscht, fruktigt, lite citrus och snudd på bubbelgum. Den luktar faktiskt nästan lite schampo, typ Garniers Fructis. Lätt och diskret doft som man inte tröttnar på. Pumpflaskan kostar cirka 180 kr och den lilla ca 50 kr.

I got a whole package of Avojuice in a goodiebag from OPI (review here) and Ginger Lily became my favorite. I liked it so much that I bought the largest bottle I could find. As I mentioned earlier, I don’t take care of my hand as much as I need, I always forget and am too lazy to lubricate my hands. Avojuice have a very light texture and absorbs quickly without a greasy residue. The smallest bottle is perfect to take with you wherever you’re going and can fit in your purse, jacket pocket, desk drawer at work, etc. I have the bigger bottle standing at the sink in my bathroom so I remember to moisturize after every hand wash. I wouldn’t recommend this one as your only hand cream to use during the fall and winter because I feel that it doesn’t moisturize enough. This hand cream is great to use between application of your greasier hand cream and for summer. And the smell? This scent is very difficult to describe, but I’ll try. It smells fresh, fruity, citrus and almost bubble gum-ish. It actually smells a bit like Garnier’s Fructis schampoo. A light and subtle scent!

 

IMG_5522
Almond Hand & Nail Cream från The Body Shop är en lite mer återfuktande handkräm som innehåller bland annat sheasmör, mandelolja och paranötsolja. Konsistensen är något tunn, vilket gjorde att jag råkade ta ganska mycket första gångerna tills jag insåg att den faktiskt är väldigt dryg och att det behövs bara en liten klick. Den går också in ganska fort i huden och lämnar en underbar silkeslen känsla! Dessutom luktar den så gott att jag nästan vill slicka på krämen. Jag känner en tydlig mandeldoft, men det finns något mer där. Något sött som påminner om spunnet socker eller karamelliserade mandlar. Almond Hand & Nail Cream finns i två storlekar, 30 ml för 60 kronor och 100 ml för 130 kr.

Almond Hand & Nail Cream from The Body Shop is a little bit more moisturizing hand cream. The texture is slightly thin and I accidentally took too much lotion the first times until I realized that you only need a small amount. It’s also quite fast absorbing and gives you wonderful silky smooth hands! It also smells delicious and to be honest, I almost want to lick my hands when I have this cream on! You can really smell the scent of almonds, but there’s something more there. Something sweet that smells like spun sugar or caramelised almonds. Almond Hand & Nail Cream is available in two sizes, 30 ml and 100 ml.

 

IMG_5545
Den underbara mandelhandkrämen finns även som hand & nail butter! När jag var inne på The Body Shop senast pratade jag med en otroligt trevlig expedit om torra händer och vi beklagade oss båda två över hur torra händerna blir om hösten och vintern. Hon rekommenderade den här produkten ihop med bomullsvantar (länk) efter att jag berättat hur äckligt jag tycker att det är med klibbiga händer. Almond Hand & Nail Butter har en otroligt smörig och fet konsistens som känns väldigt återfuktande. Jag använder den här krämen ungefär tre gånger i veckan innan jag går och lägger mig. Smörjer in med ett ganska tjockt lager, låter det gå in i huden någon minut och drar sedan på bomullsvantarna. När jag vaknar morgonen efter och tar av vantarna är huden babylen och doftar helt underbart! Krämen är också grymt bra för torra fötter! Pris: 100 ml för 135 kr.

The wonderful almond hand cream is also available as a hand & nail butter! I went to the The Body Shop store for a a few weeks ago and talked to an incredibly nice salesgirl about dry hands. She recommended this product together with cotton gloves (link) after I told her how much I hate greasy hands. Almond Hand & Nail Butter has an incredibly buttery and oily texture that feels very moisturizing. I use this cream about three times a week before I go to bed. I rub a pretty thick layer in, let it sink in for a minute and then put on the cotton gloves. My skin is baby soft and smells absolutely wonderful when I wake up in the morning and take off the gloves! This cream is also great for dry feets!

 

IMG_5558
Allas favorithandkräm (vad det verkar som) efter en snabb googelsökning! När jag vill ha en tjockare kräm än Avojuice och Almond Hand & Nail Cream men lättare än Almond Hand & Nail Butter använder jag denna. Konsistensen är som en blandning av båda mandelkrämerna från Body Shop, alltså ganska tjock och krämig och lite klibbig men går ändå in i huden efter ett litet tag. Doften är ganska speciell och svår att förklara men jag tycker att den luktar kryddig herrparfym och blöt skog, typ våt mossa. Krämen finns i två storlekar, 30 ml för 60 kronor och 100 ml för 130 kr.

Everyone’s favorite hand cream (what seems like) when you google hand cream reviews! When I want a thicker cream than Avojuice and Almond Hand & Nail Cream but lighter than Almond Hand & Nail Butter, I use this. The consistency is like a mixture of the both almond creams from the Body Shop. The scent is quite special and difficult to explain but I think that it smells spicy mens perfume and wet forest, like wet moss. The cream is available in two sizes, 30 ml and 100 ml.

 

Detta var mina favoriter, nu vill jag veta vad du använder för produkter för att hålla händerna mjuka och återfuktande? 🙂 / That was my favorites, now I want to know what you use to keep your hands soft and moisturizing? 🙂
  


All material in this blog post is protected by copyright, meaning it’s prohibited to sell, copy, publish or re-post any of my pictures or text without my permission. If you want to use material from my blog, please contact me at temperaninails@hotmail.com.

Leave a Comment