Essie Winter 2014 Collection – Review & Swatches

Press sample

Essie-Winter-2014

Essies julkollektion finns i butik nu! Det finns en del som är väldigt besvikna och tycker att det här är mer av en vårkollektion. Jag håller till viss del med, men jag älskar att Essie skippar de klassiska julfärgerna och istället släpper en väldigt sofistikerad kollektion. Finns som sagt redan i butik och kostar cirka 129 kr/st.

Essie Holiday collection is available in stores now! There are some who are very disappointed and think this is more of a spring collection. I agree to some extent, but I love that Essie skip the classic holiday colors and instead release a very sophisticated collection.

 

Essie-Winter-2014-bump-up-the-pumps-Jiggle-Hi-Jiggle-LowEssie-Winter-2014-bump-up-the-pumps-Jiggle-Hi-Jiggle-Low-swatch
Essie winter 2014 – bump up the pumps. Korallfärgade lack fungerar aldrig på mig eftersom jag är så fruktansvärt blek i huden. (Vit/transparant är typ min hudfärg.) Men det här funkar! Och jag kan tänka mig hur fint det måste se ut på någon som har varmare hudton! Formulan var helt ok. Vallade något vid första lagret, men jämnade ut sig fint vid andra. På bilden har jag två lager och överlack.

Coral shades never works for me because of my super pale skin. (White/transparent is sort of my skin color.) But this one works! And I can imagine how beautiful it must look like on someone warmer skintone! The formula was ok. It was hard to get it smooth and even at the first layer, but evened out at the second. In the picture, I have two coats and top coat.

 

Essie-Winter-2014-jump-in-my-jumpsuit-Jiggle-Hi-Jiggle-LowEssie-Winter-2014-jump-in-my-jumpsuit-Jiggle-Hi-Jiggle-Low-swatch
Essie winter 2014 – jump in my jumpsuit. Helt perfekt körsbärsrött jullack! Otroligt vacker färg! Formulan var något seg, men gick ändå smidigt att applicera. Två tunna lager var allt som behövdes för full täckning. Och ett lager överlack för lite extra glans.

Absolutely lovely cherry red polish! Incredibly beautiful color! The formula was slightly chewy, but still easy to apply. Two thin coats were all I needed for full coverage. And a coat of glossy top coat for extra shine.

 

Essie-Winter-2014-double-breasted-jacket-Jiggle-Hi-Jiggle-Low Essie-Winter-2014-double-breasted-jacket-Jiggle-Hi-Jiggle-Low-swatch
Essie winter 2014 – double breasted jacket. Jag går verkligen igång på sådana här lack! Ett helt otroligt fint hallonfärgat lack som var lättkontrollerat och flöt ut fint över nageln. Formulan är varken tunn eller tjock utan bara helt perfekt! Hade varit helt täckande om jag tagit ett något tjockare lager, men nu tog jag två tunna lager och så klart ett lager överlack på det.

I really love this kind of shades! Such a beautiful raspberry red! It was easy to work withand flowed nicely over the nail. The formula is either thin or thick, just perfect! It would have been completely opaque in one coat if I had used a slightly thicker layer. This is two thin coats.

 

Essie-Winter-2014-jiggle-hi-jiggle-low-Jiggle-Hi-Jiggle-Low Essie-Winter-2014-jiggle-hi-jiggle-low-Jiggle-Hi-Jiggle-Low-swatch
Essie winter 2014 – jiggle hi, jiggle low. Hur svårt är det inte att fotografera lack som detta? Tro mig, det är mycket vackrare i verkligheten! Lacket flöt ut fint över nageln, lätt att jobba med och formulan var något tunn, vilket jag uppskattar. Det var lätt att bygga upp bra täckning och täcka hela nageln. Ett stort plus att det inte blev randigt, som många andra silverlack brukar kunna bli. På bilden har jag två lager och överlack.

Why is it always so hard to capture polishes like this? Believe me, it’s more beautiful in person! The polish flowed nicely over the nail, easy to work with and the formula was slightly thin, which I appreciate. It was easy to build up good coverage and to cover the entire nail. A big plus that it didn’t streak, like many other silver polishes tends to do. In the picture, I have two coats and top coat.

 

Essie-Winter-2014-Tuck-it-In-My-Tux-Jiggle-Hi-Jiggle-Low Essie-Winter-2014-Tuck-it-In-My-Tux-Jiggle-Hi-Jiggle-Low-swatch
Essie winter 2014 – tuck it in my tux. Ett väldigt, väldigt skirt mjölkvitt lack som jag vid första lagret avskydde. Det blev väldigt ojämt. Vid andra lagret var det också lite fläckigt, men började jämna ut sig. Tredje lagret gjorde underverk och täckte nästan nageln helt. Jag gillar den glansiga och halvtransparanta finishen! Kan tänka mig att det här lacket kommer att vara så fint som bas för framtida nageldesigner! På bilden har jag tre lager och överlack.

A very, very sheer milky white polish which I hated at the first layer. It become very uneven. At the second layer, it was also a bit blotchy, but I could see that it started to even out. Third layer did wonders and covered the nail almost completely. I like the glossy and semi-transparent finish! I think this one will look great as a base color for nail designs! In the picture, I have three coats and top coat.

 

Essie-Winter-2014-back-in-the-limo-Jiggle-Hi-Jiggle-Low Essie-Winter-2014-back-in-the-limo-Jiggle-Hi-Jiggle-Low-swatch
Essie winter 2014 – back in the limo. Nej, nej, nej! Essie, vad har ni gjort? Ett lack som kräver fem lager och dessutom gör att det ser ut som att jag har varit storrökare i cirka 90 år eller har någon mysko svampinfektion. Det här lacket var faktiskt så fult på mina naglar att efter jag swatchat det och gick igenom bilderna tänkte jag att jag kan verkligen inte lägga upp den bilden där jag har fem tjocka lager och som bara ser otroligt äcklig ut. Jag valde att swatcha om och lägga fyra lager över ett lager tuck it in my tux. Då blev det genast mycket bättre. Lacket är väldigt skirt men ändå tjockt och vallade sig vid applicering. Nej Essie, ni kan mycket bättre än så här!

No, no, no! Essie, what have you done? A polish that requires five layers and makes it look like I’ve been a smoker for about 90 years or have some sort of weird fungal infection on my nails. This polish was so ugly on my nails that when I went through the pictures of my swatches, thought that I really can’t post a picture where I have five thick layers, and that only looks incredibly disgusting. Instead I added four layers of this over one layer of tuck it into my tux. Then it immediately became much better. The polish is very sheer but still thick and gloopy. No Essie, you can do much better than this!

 

Luxeffects:

Essie-Winter-2014-Rock-at-the-Top-Luxeffects Essie-Winter-2014-Rock-at-the-Top-Luxeffects-over-Tuck-it-in-my-Tux-swatchrock
Essie winter 2014 – luxeffects – rock at the top. Wow! Jag har nog aldrig provat ett glitterlack som innehåller så här mycket glitter! Det känns som att lacket innehåller 90% guldglitter och 10% klart lack. Jag upplevde det något svårapplicerat just eftersom det kommer så mycket glitter på penseln och det blir svårt att sprida ut det över nageln. Men när jag provade att dutta på glittret på olika ställen på nageln och sedan dra ut duttarna spred det sig mycket bättre! Här är ett lager över tuck it in my tux.

Wow! I’ve never tried a glitter polish that contains this much glitter! It feels like the polish contains 90% gold glitter and 10% clear polish. I experienced it somewhat difficult to apply because of the amount of glitter. It was difficult to spread it over the nail. But it spread much better when I tried to dab on glitter in various places on the nail and then drew it out. This is one coat over tuck it into my tux.

 

Essie-Winter-2014-Summit-of-Style-Luxeffects Essie-Winter-2014-Summit-Of-Style-Luxeffects-over-Jump-In-My-Jumpsuit-swatchsummit
Essie winter 2014 – luxeffects- summit of style. Men kolla på den här snyggingen! Det här lacket innehåller också otroligt mycket glitter men är inte fullt lika fullproppat som rock at the top. Summit of style var lätt att applicera och det var lätt att sprida ut kopparglittret jämnt över nageln. Ett lager över jump in my jumpsuit på bilden.

Look at this stunner! This polish also contains incredible amount of glitter but are not quite as packed as a rock at the top. Summit of style was easy to apply and it was easy to spread out the copper glitter evenly. One coat over jump in my jumpsuit.

 

Vad tycker ni om kollektionen och hittar ni någon favorit bland dessa? What do you think about the collection and do you have a favorite of these?

 


Manicures and photographs by Cecilia/TemperaniNails ©2014 temperaninails.com
All material in this blog post is protected by copyright, meaning it’s prohibited to sell, copy, publish or re-post any of my pictures or text without my permission. If you want to use material from my blog, please contact me at temperaninails@hotmail.com.

One thought on “Essie Winter 2014 Collection – Review & Swatches

Leave a Comment