OPI Fifty Shades of Grey Collection – swatches and review

Press sample

OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Collection-Swatches OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Collection-Swatch

Det är väl ingen som har missat att Fifty Shades of Grey-filmen har premiär på bio den 14 februari? Inför premiären släpper OPI en kollektion inspirerad av filmen, fem gråa lack som representerar Mr. Grey och ett rött lack som representerar Anastasia Steele. Finns i butik i januari och kostar cirka 155 kr/st. Dessutom släpps ett minikit med alla sex nyanserna! / New collection from OPI inspired by the upcoming movie ’Fifty Shades of Grey’! Before the premiere, OPI releases a collection inspired by the film, five gray polishes that represents Mr. Grey and one red polish that represents Anastasia Steele. These will be available in stores in January!

 

OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Cement-the-Deal OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Cement-the-Deal-Swatch
OPI Fifty Shades of Grey – Cement the Deal. Otroligt vackert ljusgrått lack! Trots den ganska tunna formulan var det lätt att applicera och var heltäckande med två lager. Färgen blev något mörkare på naglarna än den i flaskan. Jag älskar den här nyansen och jag tycker om formulan, så detta är helt klart en favorit! På bilden har jag två lager. / Incredibly beautiful light gray! It was easy to apply, despite the rather thin formula and was total opaque after two coats. The color was slightly darker on the nail than in the bottle. I love this shade and I liked the formula, so yeah, this is a favourite! In the picture I have two coats.

 

OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Dark-Side-of-the-Mood  OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Dark-Side-of-the-Mood-SwatchOPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Dark-Side-of-the-Mood-Swatch-Matte
OPI Fifty Shades of Grey – Dark Side of the Mood. Den mörkaste gråa ur kollektionen. Jag hade önskat att den hade varit helt grå, men som ni kanske kan se skiftar den i blått. Formulan var mer crelly än kräm och som Cement the Deal var den ganska tunn. Blev något fläckigt vid första lagret men jämnades ut fint efter andra. På bilderna har jag två lager och på sista bilden slängde jag över ett lager matt överlack. / The darkest gray in the collection. I wished that it had been completely gray, but as you may see, it has some blue undertones. The formula was more of a crelly polish than a creme and was, just like Cement the Deal, rather thin. It became a bit blotchy at the first coat but evened out nicely at the second. This is two coats and the last pic with matte top coat.

 

OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Embrace-the-Gray OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Embrace-the-Gray-Swatch OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Embrace-the-Gray-Swatch-Matte
OPI Fifty Shades of Grey – Embrace the Gray. Den mellangråa i kollektionen, en nyans som jag tror passar alla. Varför släpps de här gråa i januari och inte typ nu? Om jag inte hade fått dessa från OPI och deras PR-firma så hade jag varit otroligt ledsen över att inte kunna ha den här vackra nyansen på mina naglar i vinter! Formulan var även här ganska tunn men lätt att jobba med och flöt ut fint över nageln. Två lager på bilderna och matt överlack på sista. / Why are OPI releasing these gray in January and not now? If I hadn’t got these from OPI and their PR firm, I would be incredibly sad about not being able to wear this beautiful shade on my nails this winter! The formula was also quite thin but easy to work with and flowed out nicely over the nail. This is two coats and matte top coat in the bottom picture.

 

OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Romantically-Involved OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Romantically-Involved-Swatch OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Romantically-Involved-Swatch-Matte
OPI Fifty Shades of Grey – Romantically Involved. Åh sån fin nyans! OPI är ju kända för att göra bra röda och den här är inget undantag! Jag kan dock inte låta bli att känna att OPI kunde ha gjort mer. Det här lacket är det enda i kollektionen som representerar Anastasia Steele och känns det inte lite typiskt att det är ett rött cremelack? Visst, OPIs nyanser ska tilltala alla och inte bara oss lacknördar, men hade det inte varit mer spännande med någonting mer intressant/sexigt, som ett rött kromlack eller ett spännande glitterlack? Formulan var kanon och lätt att applicera! Två lager räckte för full täckning. / Oh such a nice shade! OPI is known for making great red and this is no exception! However, I can not help it, I feel that OPI could have done something more. This polish is the only one in the collection that represents Anastasia Steele and a red creme feels expected. Sure, OPI is making polishes for everybody and not only to nail geeks, but it would be more exciting with something more interesting/sexy, like a red chrome or an beautiful glitter polish. The formula was great and super easy to apply! Two coats was enough for full coverage.

 

OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-My-Silk-Tie OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-My-Silk-Tie-Close-Up OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-My-Silk-Tie-Swatch
OPI Fifty Shades of Grey – My Silk Tie. OH MY GOD! Jag älskar det här lacket! Det påminner mycket om ”Unfrost My Heart” från Gwen Stefani Holiday-kollektionen (länk till det inlägget) men formulan är hundra gånger bättre! Den är ganska tunn, vilket gör det lättapplicerat och lättare att bygga upp täckning. Blev något randigt vid första lagret men blev bättre vid andra och helt perfekt finish efter tredje. / OH MY GOD! I love this polish! It is very reminiscent of ’Unfrost My Heart’ from the Gwen Stefani Holiday Collection (link to that post) but the formula is like a hundred times better! It is quite thin, which makes it easy to apply and easier to build up the coverage. It became a bit streaky at the first layer but the streakyness disappeared after the second and third layer.

 

OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Shine-for-Me OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Shine-for-Me-Close-Up OPI-Fifty-Shades-Of-Grey-Shine-for-Me-Swatch
OPI Fifty Shades of Grey – Shine for Me. Så vackert! Påminner lite om China Glazes Lorelei’s Tiara, men med mycket mindre blå glitterkorn. Det här kommer jag förmodligen att ha på naglarna på nyårsafton! Shine for Me var väldigt tunt och jag behövde tre lager för att få det helt täckande. Torkade väldigt fort och formulan var kanon! På bilden har jag tre lager. / So beautiful! It reminds me of China Glaze’s Lorelei’s Tiara, but with much smaller blue glitter. I will probably have this one on my nails on New Years Eve! Shine for Me was very thin and I needed three coats to make it completely opaque. It dried very quickly and the formula was great! In the picture I have three layers.

IMG_8071
By reader request, comparison swatches!

 

Mina favoriter är Cement the Deal, som är den perfekta ljusgråa som alla behöver i sin samling, mellangråa Embrace the Gray, My Silk Tie, på grund av den fantastiska formulan och Shine for Me eftersom jag älskar Lorelei’s Tiara men aldrig använder det eftersom lacket känns klumpigt och för glittrigt. Shine for Me känns mycket mer stilrent och elegant! Vad tycker ni om Fifty shades-kollektionen, har ni några favoriter?

My favorites are Cement the Deal, which is the perfect light gray that everyone needs in their collection, Embrace The Gray, My Silk Tie, because of the amazing formula and Shine for Me because I love Lorelei’s Tiara but never use it because the polish feels so chunky and glittery. Shine for Me is much more elegant! What do you think of the Fifty Shades Collection, do you have any favorites?

 


Manicures and photographs by Cecilia/TemperaniNails ©2014 temperaninails.com
All material in this blog post is protected by copyright, meaning it’s prohibited to sell, copy, publish or re-post any of my pictures or text without my permission. If you want to use material from my blog, please contact me at temperaninails@hotmail.com.

13 thoughts on “OPI Fifty Shades of Grey Collection – swatches and review

  1. These are so pretty!! I’m not one to usually jump around for OPI new collections but i really love Cement The Deal and My Silk Tie. Also, this glitter polish… looking so much forward to January! Your swatches are awesome, beautiful hands and poses!

  2. Lovely swatches. I will definitely get the mini set of these and then see which I’ll need to take a full size bottle, but it would probably be the three greys 😀

    • Va go du är! Tack så mycket! Oj, jag har inte Chinchilly, så jag kan inte jämföra. Men det ser ut som (när jag bildgooglar) att Chinchilly har mer av en brun/varm underton medan dessa är mer riktigt gråa med en lite mer blå/kall underton. Hoppas att det hjälper i alla fall 🙂

Leave a Comment