OPI Hawaii S/S 2015 Collection – Swatches and review

Press sample

IMG_7270 BLOGIMG_0210 BLOGIMG_0227

Aloha! Det känns lite märkligt att swatcha vårens och sommarens lack mitt i vintern när det är som kallast och mörkast ute. Så nu drömmer vi oss iväg och glömmer bort slaskblöta skor och kalla fötter och händer för en stund och kollar in OPIs vårkollektion! Kollektionen är inspirerad av soldränkta Hawaii och består av 12 somriga lack. Hawaiikollektionen finns i butik i mitten av februari och kostar ca 155 kr/st. Som vanligt släpps ett minikit som innehåller nyanserna Suzie shops & island hops, That´s Hula-Rious!, Lost my bikini in Molokini och Aloha from OPI.

Aloha! It feels a little strange to swatch spring and summer collections in the middle of winter when it is cold and dark outside. So now we dream ourselves away and forget wet shoes and cold feet and hands for a moment and check out OPI’s spring collection! The collection is inspired by the sun-drenched Hawaii and consists of 12 summery polishes. OPI Hawaii Collection is expected to release in February 2015. As usual, OPI also release a minikit containing the shades Suzie shops & island hops, That´s Hula-Rious!, Lost my bikini in Molokini and Aloha from OPI.

Kollektionen består av följande lack: / OPI Hawaii Collection:
• That’s Hula-rious! – This pastel mint green makes me dance with joy!
• My Gecko Does Tricks – Being bright and pearly green is just one of its talents
• Do You Take Lei Away? – On second thought, I can’t wait – I need this creamy nude now!
• Is Mai Tai Crooked? – Get is straight – this fruity orange crème is fabulous!
• Go with the Lava Flow – You can feel the heat shimmering off this golden red
• Aloha from OPI – Let’s give a warm island hello to this bright creamy coral!
• Suzi Shops & Island Hops – A light and happy pink that’s the perfect traveling companion
• Just Lanai-ing Around – This dark, creamy mauve says “hang loose!” in style
• Hello Hawaii Ya? – In this gorgeous, dusky purple I’m doing just fine
• This Color’s Making Waves – This shimmery, lagoon blue has got heads turning
• Lost My Bikini in Molokini – With this reef-inspired purple, what’s one bikini more or less
• Pineapples Have Peelings Too! – The heart of the matter lies in this gold shimmer with colorful sparkle

OPI-Hawaii-–-Aloha-from-OPI
OPI Hawaii – Aloha from OPI
Vad passar bättre till våren än ett korallrött lack som verkligen poppar? Jag upplevde det ganska svårapplicerat. Formulan är tunn och rinnande vilket gör det svårkontrollerat, lacket vill gärna flyta ut under nagelbanden. Så var försiktig vid nagelbanden och runt nageln! Detta är två lager och överlack. Täckning ett lager: 4/5. Täckning två lager: 5/5. Applicering: 3/5.

What is more suitable for spring than a coral red polish that really pops? I experienced it quite difficult to apply though. The formula is thin and pretty sheer, which makes it difficult to control and the polish wants to float out under the cuticles. So be careful around your nails and cuticles! This is two layers and top coat. Coverage one layer: 4/5. Coverage two layers: 5/5. Application: 3/5.

OPI-Hawaii-–-Do-You-Take-Lei-Away
OPI Hawaii – Do You Take Lei Away?
Åh vad det är elegant med beige/nude naglar! Jag trodde att jag hade en dupe av detta, men nix! Det närmaste är Did you ’ear about Van Gogh?, men som ni kan se lite längre ner så är de lite lika, men absolut inte samma. Formulan var helt ok, lätt att lacka med och blev något fläckigt vid första lagret men jämnade ut sig vid andra. Täckning ett lager: 3/5. Täckning två lager: 5/5. Applicering: 4/5.

Oh it’s so elegant with beige/nude nails! I thought I had a dupe of this, but nope! The closest is Did you ’ear about Van Gogh?, but as you can see a little further down, they are a bit similar, but absolutely not the same. The formula was quite ok, easy to work with and became somewhat blotchy at the first layer but evened out at the second. Coverage one layer: 3/5. Coverage two layers: 5/5. Application: 4/5.

OPI-Hawaii-–-Go-with-the-Lava-FlowOPI-Hawaii-–-Go-with-the-Lava-Flow_Matte
OPI Hawaii – Go with the Lava Flow
Väldigt fint rött/orange skimmerlack! Jag kan inte bestämma mig för om jag gillar det eller inte. Vad säger ni? Formulan var helt ok och mycket lättapplicerat. På översta bilden har jag två lager och överlack. Nedre bilden har jag ett lager av OPI Matte Top Coat över. Täckning ett lager: 4/5. Täckning två lager: 5/5. Applicering: 5/5.

Very nice red/orange shimmer! I can’t decide if I like it or not. What do you think? The formula was quite ok and very easy to apply. In the top picture, I have two layers and top coat. Bottom: one layer of OPI Matte Top Coat over. Coverage one layer: 4/5. Coverage two layers: 5/5. Application: 5/5.

OPI-Hawaii-–-Hello-Hawaii-YaOPI-Hawaii-–-Hello-Hawaii-Ya_Matte
OPI Hawaii – Hello Hawaii Ya? 
Wow, wow, wow! Det här lacket älskar jag så mycket att jag kommer att använda det året om! Jag tycker om lack som inte känns årstidsbundna, som passar precis lika bra på vintern som på sommaren. Dessutom var formulan kanon, lätt att jobba med och lättapplicerat! Detta är två lager och överlack. Täckning ett lager: 4/5. Täckning två lager: 5/5. Applicering: 5/5.

Wow, wow, wow! I love this polish so much that I will use it year-round! I like polishes that doesn’t feel seasonal, which fits just as well in the winter as in summer. In addition, the formula was awesome, easy to work with and easy to apply! This is two layers and top coat. Coverage one layer: 4/5. Coverage two layers: 5/5. Application: 5/5.

OPI-Hawaii-–-Is-Mai-Tai-Crooked
OPI Hawaii – Is Mai Tai Crooked?
Påminner inte detta om ”Where Did Suzis Man-go?” Hur som helst är det en helt fantastiskt fin ljusorange färg! Formulan var bra, varken för rinnig eller tjock och var otroligt lättapplicerat. Detta är två lager och överlack. Täckning ett lager: 3/5. Täckning två lager: 5/5. Applicering: 5/5.

This one looks so much like ”Where Did Suzi offers One-go?”! Not the same, but similar. Anyway, it’s a stunning bright orange color! The formula was good, neither too thin or thick and was incredibly easily applied. This is two layers and top coat. Coverage one layer: 3/5. Coverage two layers: 5/5. Application: 5/5.

OPI-Hawaii-–-Just-Lanai-ing-AroundOPI-Hawaii-–-Just-Lanai-ing-Around_Matte
OPI Hawaii – Just Lanai-ing Around 
Well hello 80-talet! Jag trodde faktiskt inte att jag skulle gilla detta, för det ser inte speciellt vackert ut i flaskan, men så fort det kommer på nageln och man ser skimret så kommer det till liv! Otroligt fint lack! Dessutom var det väldigt lätt att lacka med, flöt ut fint över nageln och var lättkontrollerat. Ett normaltjockt eller två tunna lager behövs för full täckning. På bilden har jag ett normaltjockt. Täckning ett lager: 5/5. Applicering: 5/5.

Well hello 80s! I actually thought I wouldn’t like this, because it doesn’t look very beautiful in the bottle, but as soon as you paint it on your nails and you see the shimmer… Incredibly beautiful polish! It was also very easy to work with, flowed nicely over the nail and was easy to controll. A normal thick or two thin coats are needed for full coverage. In the picture, I have a normal thick layer. Coverage one layer: 5/5. Application: 5/5.

OPI-Hawaii-–-Lost-My-Bikini-in-MolokiniOPI-Hawaii-–-Lost-My-Bikini-in-Molokini_Matte
OPI Hawaii – Lost My Bikini in Molokini
Åh men titta vilken snygging! Jag trodde att pastellerna skulle bli mina favoriter, men efter att jag hade swatchat alla dessa blev det LMBM som målades på båda händerna. Formulan är något tunn men ändå otroligt lätt att lacka med och hade nästan full täckning vid första lagret. Men på bilden har jag två lager och överlack. Täckning ett lager: 4,5/5. Täckning två lager: 5/5. Applicering: 5/5.

Oh look what a beauty! I thought that the pastels would be my favorites, but after swatching all of these, this one become my absolute fave! The formula is pretty thin, yet incredibly easy to work with and had almost full coverage in the first layer. But in the picture I have two layers and top coat. Coverage one layer: 4.5/5. Coverage two layers: 5/5. Application: 5/5.

OPI-Hawaii-–-My-Gecko-Does-Tricks
OPI Hawaii – My Gecko Does Tricks
Inte min favorit, men kan tänka mig att många har längtat efter ett sådant här lack! Gick helt ok att applicera, men rekommenderar att ta det försiktigt vid nagelbanden. Lacket är väldigt tunt och skirt, vilket gör att det lätt flyter ut. Blev väldigt randigt vid första lagret men jämnade ut sig lite efter andra och tredje. På bilden har jag tre lager och överlack. Täckning ett lager: 2/5. Täckning två lager 4/5. Täckning tre lager: 5/5. Applicering 3,5/5.

Not really my favorite, but I can imagine that many have longed for this kind of polish! Easy to apply, but I recommend you to be careful at the cuticles. The polish is very thin and sheer. It became pretty streaky at the first layer but evened out nicely after the second and third. In the picture I have three layers and top coat. Coverage one layer: 2/5. Coverage two layers: 4/5. Coverage three layers: 5/5. Application 3.5/5

OPI-Hawaii-–-Pineapples-Have-Peelings-Too
OPI Hawaii – Pineapples Have Peelings Too!
Det roligaste lacket i kollektionen! Jag vet inte om jag hatar eller älskar det. Vad säger ni? Oavsett är det kul att OPI vågar testa något nytt och lite galet! Formulan var helt ok, men var lite svårapplicerat eftersom lacket består av en guldbas med glitter i. För att inte få ränder i guldlacket måste jag dra ganska enkla drag, men gör jag det så fastnar allt glitter i en enda klump och om jag försiktigt duttar och drar flera gånger över nageln så ligger glittret fint men guldbasen blir randig. Även om lacket är ganska tunt så behövdes bara två lager för att få full täckning. Täckning ett lager: 3/5. Täckning två lager: 5/5. Applicering: 3,5/5.

The most unexpected polish in the collection! I don’t know if I love or hate it. What do you think? I love tha fact that OPI dare to try something new and crazy! The formula was quite ok, but it was a little difficult to apply because the polish consists of a golden base with glitter. It was hard to apply without make the golden base all streaky and place the glitter over the entire nail. Although the polish is quite thin, I only needed two coats for full coverage. Coverage one layer: 3/5. Coverage two layers: 5/5. Application: 3.5/5

OPI-Hawaii-–-Suzi-Shops-&-Island-Hops
OPI Hawaii – Suzi Shops & Island Hops 
Så snygg pastellrosa! Men tyvärr brukar vitbaserade lack vara ganska bökiga att lacka med och så var även detta. Det var något rinnigt och svårkontrollerat. Dessutom blev det ganska fläckigt vid första lagret. Helt ok lack, varken dåligt eller bra. Jag skulle nog hellre rekommendera ”Mod About You” om ni letar efter ett bra pastellrosa lack till sommaren! På bilden har jag två lager och överlack. Täckning ett lager: 3/5. Täckning två lager: 4,5/5. Applicering: 3/5.

So pretty pastel pink! But unfortunately, usually white-based polish can be quite difficult work with and so was this too. It was slightly thin and difficult to work with. I would say that this polish is OK, neither bad nor good. I would rather recommend ”Mod About You” from OPI if you’re looking for a good pastel pink polish for this summer! This is two layers and top coat. Coverage one layer: 3/5. Coverage two layers: 4.5/5 Application: 3/5.

OPI-Hawaii-–-That’s-Hula-rious!
OPI Hawaii – That’s Hula-rious!
Woooow, så fint! Jag blir så sugen på pistageglass av det här lacket! Formulan var något tunn, men flöt ut fint över nageln och var väldigt lättapplicerat. Helt klart en favorit till sommaren! På bilden har jag två lager och överlack. Täckning ett lager: 3/5. Täckning två lager: 5/5. Applicering: 5/5.

Woooow, so pretty! I really crave pistachio ice-cream when I have this polish on my nails! The formula was somewhat thin, but floated out nicely over the nail and was very easy to apply. A favorite for summer! This is two layers and top coat. Coverage one layer: 3/5. Coverage two layers: 5/5. Application: 5/5.

OPI-Hawaii-–-This-Color’s-Making-Waves
OPI Hawaii – This Color’s Making Waves 
Som ett skimrande hav en vacker sommardag! Det här lacket har lika tunn och rinnig formula som ”My Gecko Does Tricks”. Blev väldigt randigt vid första lagret men jämnade ut sig lite efter andra och tredje. Jag vet inte hur det kommer sig, men jag upplevde att lacket drog ihop sig på nageln när det torkade. Trots att det var nyapplicerat fick jag tip-wear och det såg ut som att manikyren var någon dag gammal. Så var noga med att måla kanten av naglarna lika många gånger som du målar själva nageln! Tre lager behövdes för full täckning. Täckning ett lager: 2/5. Täckning två lager: 4/5. Täckning tre lager: 5/5. Applicering: 4/5.

Like a shimmering ocean a beautiful summer day! This polish has the same thin and sheer formula like ”My Gecko Does Tricks”. It became very streaky at the first layer but evened out a bit after the second and third. I don’t know how it happened, but I felt that the polish was shrinking on the nail when it dried. I got tip-wear after a few minutes and it looked like the mani was one or two days old. So make sure you paint the edge of the nail! Three layers were needed for full coverage. Coverage one layer: 2/5. Coverage two layers: 4/5. Coverage three layers: 5/5. Application: 4/5.

Och några jämförelser: / And some comparisons:

IMG_8091 IMG_8087 IMG_8081 IMG_8077

Där har vi hela kollektionen! Vad tycker ni? Jag tycker att det är en väldigt rolig kollektion och bra blandning av krämlack, skimmer och glitter, pasteller och mörka färger. Med andra ord, en kollektion där alla kan hitta sitt nya favoritlack för våren och sommaren!

That’s the whole collection! What do you think? I think it is a very funny collection with a good mix of creams, shimmer and glitter, pastels and darker colors. In other words, a collection where everyone can find their new favorite nail polish for spring and summer!

Update 2015-01-06! Some requested comparisons:

IMG_8561 IMG_8569 IMG_8571 IMG_8574

 


Manicures and photographs by Cecilia/TemperaniNails ©2014 temperaninails.com
All material in this blog post is protected by copyright, meaning it’s prohibited to sell, copy, publish or re-post any of my pictures or text without my permission. If you want to use material from my blog, please contact me at temperaninails@hotmail.com.

17 thoughts on “OPI Hawaii S/S 2015 Collection – Swatches and review

 1. Great swatches and I love your descriptions.
  I thought I’d only like the minty one, but Go with the Lava Flow is a pleasant surprise.

 2. Hej Cecilia,
  OPI is my favourite brand and your photos are always a dream! I wasn’t too excited when I saw the first pictures of this collection, but some shades I do like. My picks would be the dusky purple and the mauve, and maybe the nude (but I already have so many creamy nudes from OPI). And I’m sure the mint one will be very popular 🙂

  BTW, the shrinkage problem you’ve encountered is not unusual. I’ve read that it is caused by quick dry top coat. Can’t remember if I’ve seen it myself some time …

  Hej hej fran Tyskland 😉 (I learnt Swedish at university, but can’t remember too much of it unfortunately)

  • Hej hej! 😀 😀 Wow, that’s cool! Did you study in Sweden or learnt Swedish in Germany? I wasn’t that excited either first, but after swatching these, I love a lot of them 😀 I know it can shrink after a while if you use a quick drying top coat, like Seche (the worst ever for my nails :() but this polish shrinked like instantly right after I swatched it, before I put top coat on. So strange! I’ll swatch it again to see if it happens again.

 3. Lovely post with gorgeous swatches. Pineapples is so ugly… no offense to you, this doesn’t work on anyone. I wish they had done a straight yellow jelly base instead of that golden shimmer. The rest of the collection is lovely if a bit dupey.

 4. Snälla skulle du inte kunna berätta lite om hur du fotar dina lack? Jag experimenterar med blixtar, ljustält, reflektorer och lampor med får aldrig till det. Framförallt så är jag nyfiken på om/vilken blixt du använder. Dina bilder är otroligt tjusiga!

  • Jag kanske skulle skriva ett blogginlägg om allt ”bakom kameran” där jag tar med allt? Jag använder aldrig blixt, utan fotar alltid i dagsljus (vid ett fönster) eller använder dagsljuslampor (Tristar Magic Square dagsljuspaket) från Scandinavian Photo och ett stort ljustält. Sedan brukar jag prova mig fram varje gång för att se hur jag vill att ljuset ska falla. Det är bara att hojta till om det är något mer du undrar över 🙂

Leave a Comment