OPI Color Paints – swatches and review

Press sample

OPI Color PaintsOPI Color Paints (2)

 

What is Color Paints? ”A new line of blendable nail lacquers that let you create your own color masterpieces. Featuring semi-translucent, buildable lacquers, the collection invites you to let your imagination run wild. The unique silver base illuminates each subsequent layer with striking vivid color.” You can use them on their own or with the Silver Canvas as a base to give them more vibrant look. I used the Silver Canvas as a base underneath all of these swatches.

Are they like sheer tints? Nope. These are not as thick as ST and more opaque, like a regular jelly polish.

Snart är Color Paints här! En kollektion med blandbara jellylack som du kan använda som de är eller över den silvriga basen Silver Canvas. Jag använde Silver Canvas under alla mina swatches. Dessa är inte alls lika tjocka som Sheer Tints och är mycket mer täckande, som ett vanligt jellylack.

OPI Color Paints (5)
Mini bottles: Sheer Tints, fullsize: Color Paints.

OPI Color Paints Collection:
● Silver Canvas
● Primarily Yellow
● Landscape Artist
● Turquoise Aesthetic
● Indigo Motif
● Purple Perspective
● Chromatic Orange
● Pen & Pink
● Magenta Muse

2 (2)2
OPI Color Paints Silver Canvas

The silvery base. Pretty easy to apply and totally opaque in one coat (!). Super streaky though, which I’m not really a fan of. When I’ll do a design with the colors in this collection, I’m gonna use some other silvery polish from OPI that doesn’t streak, for a more smooth finish.

Silverbasen. Ganska lättapplicerat och helt täckande efter ett lager (!). Det blev otroligt randigt på nageln dock, vilket jag inte är ett stort fan av.

 

OPI Color Paints Chromatic Orange
OPI Color Paints Chromatic Orange

Crazy shine! Great formula and easy to apply. This is two coats and top coat.
Galen glans! Kanonbra formula och lättapplicerat. Detta är två lager och överlack.

 

OPI Color Paints Indigo Motif
OPI Color Paints Indigo Motif

Such a beautiful indigo! I found this one a bit tricky to apply, it was a bit patchy and uneven at the first layer, but evened out at the second. This is two coats and top coat.

Åh vilken fin nyans! Denna var dock lite svårapplicerad och blev ganska fläckigt vid första lagret men jämnades ut vid andra. Detta är två lager och överlack.

 

OPI Color Paints Landscape Artist
OPI Color Paints Landscape Artist

Love the shade, do not love the formula. Gah, it was so hard to apply! Super patchy at the first layer, patchy at the second and still a bit patchy at the third. Then I gave up. As you can see on the picture, it’s not super even. I have to say though that I had no problem to do designs with this polish. Three coats and top coat.

Älskar nyansen men inte formulan. Åh, det var så svårapplicerat! Väldigt fläckigt vid första lagret, fläckigt vid andra och fortfarande fläckigt vid tredje. Sen gav jag upp. Hade dock inga problem att göra designer (som det är tänkt att användas som) med det här. Detta är tre lager och överlack.

 

OPI Color Paints Magenta Muse
OPI Color Paints Magenta Muse

It looks red in the bottle and magenta on the nails. Super weird. Anyhow, great formula, easy to apply and I really like wearing this. It’s a happy color. This is two coats and top coat.

Det ser rött ut i flaskan men blir magentafärgat på nageln. Så skumt. Hur som helst, bra formula, lätt att applicera och jag gillade verkligen att ha den här färgen på mina naglar. En sån glad färg! Detta är två lager och överlack.

 

OPI Color Paints Pen & Pink
OPI Color Paints Pen & Pink

Like most of the polishes in this collection, this one was easy to apply and had a great jelly formula. This is two coats and top coat.
Som de flesta ur kollektionen var även detta lättapplicerat och hade en bra jellyformula. Detta är två lager och överlack.

 

OPI Color Paints Primarily Yellow
OPI Color Paints Primarily Yellow

I’m wearing the sun on my nails! Lol. OPI are so great at making wearable vibrant yellow shades! Easy to apply and good jelly formula. This is two coats and top coat.

Jag har solen på mina naglar! Haha. OPI är grymma på att göra gula nyanser som passar att ha på naglarna. Förutom att jag älskar färgen var det även lättapplicerat. Detta är två lager och överlack.

 

OPI Color Paints Purple Perspective
OPI Color Paints Purple Perspective

Oh, this one I love, especially over this silver base! Again, same great formula as the others and easy to apply. This is one coat and top coat.
Åh, vilken färg! Igen, lättapplicerat och bra formula. Detta är ett lager och överlack.

 

OPI Color Paints Turquoise Aesthetics
OPI Color Paints Turquoise Aesthetics

This one had the most thinnest formula of them all. And I won’t lie, it was a little hard to apply and it flirted a lot with my cuticles, I had a lot of flooding. But it’s such a beautiful vibrant shade, so it’s worth a little struggle.

Den här hade mest rinnig formula av de alla. Och om jag ska vara ärlig så var det lite svårapplicerat och liksom flirtade med mina nagelband och flöt ut överallt. Men eftersom det är en sån fin nyans så är det enligt mig värt det.

 

IMG_3889 kopiera
And that’s the whole collection. Above you see a picture of swatches without the Silver Canvas as a base. Two coats and no top coat.

OPI Color Paints utan Silver Canvas som bas.

OPI Color Paints (4)

So, what do you think of the Color Paints? I think it’s a fun concept and great for nail art newbies or when you don’t have time or want to do a more advanced mani. And the effects and designs you can do with these are endless! But to be honest, I don’t know if I’m gonna use them like this on the silver base that often. It’s a beautiful collection of jelly polishes and I think that I’m gonna use them as they are without any base or blend them together over a white base. Release date in Sweden is July 2015.

Så, vad tycker ni om Color Paints? Jag tycker att det är ett roligt koncept och perfekt för newbies eller när du inte har tid eller känner för att göra en avancerad manikyr. Och effekterna och designerna du kan göra med dessa är oändliga! Men helt ärligt så kommer jag nog inte att använda dessa så här, över silverbasen, utan bär de hellre som de är eller blanda dom över en vit bas. Kommer i butik i juli och kostar 155 kronor styck.


Photographs by Cecilia/TemperaniNails © temperaninails.com
All material in this blog post is protected by copyright, meaning it’s prohibited to sell, copy or publish any of my pictures or text without my permission. If you want to use material from my blog, please contact me at temperaninails@hotmail.com.

2 thoughts on “OPI Color Paints – swatches and review

  1. Kul att läsa din recension! Jag gillar de här och tycker de är kul att leka med, men jag kan inte låta bli att fundera över om man inte borde kunna få liknande effekter med andra jellylack över andra silverkromlack… 😉

Leave a Comment