Essie Cashmere Matte – Swatches & review

Press sample essie cashmere matte

Essie Cashmere Matte collection is finally coming to Sweden! They were released in USA in February, so I’ve been waiting a while for these. The US collection consists of six polishes, we in Sweden get five of them. The blue-black polish ‘In Luxe’ is the one we can’t get our hands on. But I need to have it, so I’ll order it from the states and swatch it as soon as possible.

All of these polishes dries matte, so if you want them glossy, you’ll need a layer of top coat. I choosed to show them without top coat.

 

Essies Cashmere Matte-kollektion kommer äntligen till Sverige! De släpptes i USA i februari, så jag har verkligen längtat länge på dessa. USA-kollektionen innehåller sex lack medan vi i Sverige får nöja oss med fem av dem. Det blåsvarta lacket ”In Luxe” är det lacket vi inte får. Men jag måste verkligen ha det, så jag kommer att beställa det från USA och swatcha senare. Kollektionen släpps exklusivt hos Åhléns den här veckan (43) och kostar 129:-/st.

Dessa torkar till en matt finish, så jag valde att visa hur de ”ska se ut”, men de är precis lika snygga med glansigt överlack.

 

Essie Coat Couture Essie Coat Couture2

Coat Couture is a blue-grey-ish toned purple with shimmer.  It has a great formula and was opaque in two easy coats. It´s available on Amazon.

Coat Couture är ett vackert blågrått-tonat lila lack med skimmer. Kanonbra formula och var helt täckande efter två lager. Lacket finns att köpa på Amazon.

 

Essie All Eyes On NudesEssie All Eyes On Nudes 2

All Eyes On Nudes. Perfect café au lait/camel beige. I found rather sheer and thin and a little tricky to apply. It dried very quick and I needed two coats for full opacity. It´s now available on Amazon.

All Eyes On Nudes. Perfekt café au lait/karamellbeige. Jag tyckte att formulan var ganska tunn och skir och lite svårt att applicera. Torkade väldigt fort och jag behövde två lager för full täckning. Lacket finns att köpa på Amazon.

essie Just Stitched essie Just Stitched2

Just StitchedBaby pink base with blue micro shimmer. I was so afraid that I was going to hate this one. You know the deal – white based pink formulas in combination with matte. But guess what? It was so easy to apply and work with! And I only needed two coats for full opacity. It´s available on Amazon.

Just Stitched. Babyrosa bas med blått mikroskimmer. Jag var lite rädd för att jag skulle hata detta. Ni vet, vitbaserad rosa i kombination med matt finish. Men vet ni vad, det var superlätt att applicera och jobba med. Och så behövde jag bara två lager för full täckning. Lacket finns att köpa på Amazon.

 Essie Comfy In Cashmere Essie Comfy In Cashmere2
Comfy In Cashmere. Beautiful taupe with blue shimmer! I love this one! The formula was like a dream: neither too thick or thin and it was so easy to apply! This is two coats. You find it on Amazon.

Comfy In Cashmere. Vackert mullvadsfärgat med blått skimmer. Jag älskar denna! Formulan var som en dröm – varken för tjock eller tunn och lätt att applicera. Detta är två lager. Lacket finns att köpa på Amazon.

essie wrap me up essie wrap me up2

Wrap me up. I love this white-but-not-white-shade! But the formula was not that great. I somehow felt like Wrap Me Up dried faster than the others, which made it difficult to apply. It became patchy and streaky at the first two layers and I felt that it started to dry while I was painting. The third layer evened it outYou find it here on Amazon.

Wrap me up. Jag älskar detta vita-men-ändå-inte-vita! Men formulan var inte den bästa. Wrap Me Up torkade fortare än de andra, vilket gjorde det svårt att applicera. Det blev fläckigt och randigt vid första två lagrena och började liksom att torka medan jag målade. Tredje lagret jämnade ut alltihop. Men nja, jag är inte helt nöjd. Vill du ändå köpa lacket så finns det här på Amazon.

Vad tycker ni om kollektionen? Något eller några ni kommer att köpa?

 


Photographs by Cecilia/TemperaniNails © temperaninails.com
All material in this blog post is protected by copyright, meaning it’s prohibited to sell, copy or publish any of my pictures or text without my permission. If you want to use material from my blog, please contact me at cecilia@temperaninails.com.

Leave a Comment