Essie Gel Couture Ballet Nudes – swatches and review

EssieGelCoutureBalettNudes

Mellan säsongerna från murrigt rött, grönt, guld och glittrigt till sommarens knallgula, cerise och neoner är det skönt med ett gäng neutrala färger. Vid första anblicken tyckte jag att kollektionen kändes ”meh”, men såhär efter swatchandet gillar jag dem allihop. Dock är det otippat nog de ”tråkigaste” som blev favoriterna.

I feels nice with a palette cleanser between christmas with all the reds and summer with bright, neon shades. My first impression though was ”meh”. But now, after swatching them, I like them all. Some more, some less.

 

Essie Gel Couture At The Barre

Essie Gel Couture At The Barre. My favorite among these. A two-coater, easy to apply and sooo flattering shade. / Min favorit. Två lager för full täckning, lättapplicerat och så smickrande nyans!

 

Essie Gel Couture Closing Night

Essie Gel Couture Closing Night. I had high hopes for this shimmery creme. It looks almost grey in some lights and army green in others. But it just looks like mold on my nails. I dunno. Maybe it looks better on a darker skintone? I liked the smooth formula though. / Jag hade höga förväntningar på det här skimrande cremelacket. Det ser nästan grått ut i vissa ljus och armégrönt i andra. Men på naglarna har det nästan samma nyans som mögel. Hm, jag vet inte. Det kanske passar en mörkare hudton? Gillade dock den lättapplicerade formulan.

 

Essie Gel Couture Hold the Position

Essie Gel Couture Hold the Position. Perfect spring-summer shade! Its so youthful yet sofisticated. Two coats, applied like a dream. / Perfekta vår-sommarlacket! Ungdomlig men ändå sofistikerad. Två lager behövdes och applicerades utan problem.

 

Essie Gel Couture Perfect Posture

Essie Gel Couture Perfect Posture. A bit patchy at the first two layers but evened out at the third. The formula was a bit thin and a little hard to work with. / Det blev ganska fläckigt vid de två första lagren, men jämnade ut sig efter ett tredje. Formulan kändes ganska rinnig och var lite svårjobbat.

 

Essie Gel Couture Lace Me Up

Essie Gel Couture Lace Me Up. A bit patchy at the first two layers, but it evened out at the third. Dried pretty fast. / Ganska fläckigt vid de två första lagren men jämnade ut sig efter det tredje. Upplevde att det torkade väldigt fort. Fin nyans.

 

Essie Gel Couture Satin Slipper

Essie Gel Couture Satin Slipper. Can you tell the different between this one and Lace me up? They are soo similar! Lace me up has a pink undertone and Satin Slipper is more yellow toned. More light, light beige. It’s such a romantic, flattering shade and I really like this color and the formula. Creamy and easy to apply. There is micro shimmer in it but it stays in the bottle and do not transfer to your nails. / Kan du se skillnad på detta och Lace me up? De är så lika! Men lace me up har en rosa underton medan detta Satin Slipper är mer gultonat. Mer ljusbeige. Det är en så romantisk och smickrande nyans och jag gillar verkligen både nyansen och formulan. Krämig och lättapplicerad. I flaskan syns ett fint skimmer, men tyvärr syns det inte alls på naglarna.

 

Summary: it’s a cute collection and I really like that Essie put something more than only pink and beige in it. If your looking for ”your” beige, I bet you’ll find it here. At least one of them will look great on you. I also, overall, liked the formula. Some patchy and some three-layers, but they all felt creamy and dried fast. It’s a pretty collection and worth spend your money on. What do you think? Do you agree or disagree?

 

Sammanfattning: en söt kollektion och jag gillar verkligen att Essie har med fler färger än bara rosa och beige, även om just dessa var de jag gillade minst. Om du letar efter ”din” beige, så är jag nästan säker på att du kommer att hitta en här. Jag gillade också formulan som kändes krämig och torkade fort. Det blev lite fläckigt vid de första lagren, men så blir det ju lätt av alla ljusa, pastellfärger.

Leave a Comment